"Vedd ezt a leányt, neveld fel nekem; alakítsd jellemét a templom kifaragott oszlopának mintájára, hogy fényeskedjék az Úr országában örökre."

2010. február 27., szombat

Rend a lelke?

Akinek gyermeke van,az tudja,hogy a takaritás szélmalomharc,mert soha nincs rend.
Pedig igyekszem állandóan fejszedni a földről a szétszórt játékokat,a papirfecniket,a maradékokat,a szinesceruzákat,de sosincs vége.
Nem tudom más hogy csinálja,én már rengeteg kacatot kidobtam és mégis rengeteg van.

Reninek rengeteg apró holmija van,ami nem értékes játék,de mikor egyszer többet összeszedtem kidobni egy zacskóba és odakészitettem az ajtóba,fejháborodva mondta:
"A játékaim,off!" és már szedte is ki.

Ne mondjam,hogy este egy öl apróságot hoz magával lefekvéshez,egy öllel pakol a kistáskájába induláskor imaházba és legújabban a wc-re is viszi a "kincseit".

Vajon meddig tart ez?

3 megjegyzés:

Gabi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Babi néni írta...

Annyi baj legyen, ha ragaszkodik a vicik-vacakokhoz. Csak várd el tőle, hogy segítsen az elpakolásban! :o) Mert ha nem, akkor később se tudod majd rávenni és az óvodában is alapelv, hogy elpakolják a játékokat.

Eleinte biztos leragad egy-egy játéknál, de majd meglátod, hogy hétről-hétre jobban megy. Esetleg ígérhetsz neki jutalmat, hogy ha gyorsan elpakoltok, akkor eljön a nagymama (persze, ha meg van híva eleve, azért ne ugráltassuk a nagyikat), segíthet palacsintát sütni ebédre, leülhettek marokkózni vagy csapdlecsacsizni, lemehettek a játszótérre vagy bármit. Ne játékokat ígérj meg, mert attól csak több lesz. :o)

Renáta baba írta...

Köszi a tippet,Altair!! :o)