"Vedd ezt a leányt, neveld fel nekem; alakítsd jellemét a templom kifaragott oszlopának mintájára, hogy fényeskedjék az Úr országában örökre."

2009. január 9., péntek

Szép dolgok 2


Elsőnek el kell meséljem,hogy Renátának eddig nem adtam értékesebb könyvet a kezébe,mert féltem,hogy elszakítja a lapjait.

Valamelyik nap ültem a széken és az Anya,taníts engem! című könyvet lapozgattam,Reni odajött és mindenáron ki akarta venni a kezemből,erre elszakította egy lapját.Én ráripakottam,hogy Mit csináltááál???
Először összehúzta a szemöldökét(pont olyan a nézése,mint az Apjának),majd gondolkodott és megpuszilta a kezem.Megbocsátottam :)

Ma nyomkodta a mobilom gombjait,és elindított egy hangfelvételt,ahol ő gőgicsél kicsi korában.Kikerekedtek a szemei és megpuszilta a telefont.

Eddig soha nem próbált kimászni az ágyából,az etetőszékében egyszer felállt,meghűlt bennünk a vér,hogy fejre esik a padlócsempére,de többet nem próbálta.Akrobata mutatványokat szerencsére eddig nem mutatott be.

Ha papírzsebkendő kerül a kezébe,megszagolja és mosolyog.Ma Apa hazajött,elvette tőle a sapkáját,fejére húzta,táj-tájt mondott,majd levette és megszagolta.

A fül a kedvenc testrésze,mind a kettőt mutatja a kezével és megnézi nekünk is,hogy a helyén van-e,még a hajamat is felemeli,hogy lássa,ott van-e nekem.

Este kérdem tőle,megyünk lefeküdni?Azonnal mondja á-á és indul az ágya fele.
Ha enni hívom,az etetőszéke mellett megáll és mutatja,hogy tegyem bele.

Fogmosáskor meg akarja mosni az én fogamat is,néha megengedem,persze az én fogkefémmel és akkor nagyon örül.
Az Apját imádja eteni,teszi a szájába a kenyeret,sütit,fogható dolgokat.

3 megjegyzés:

Pont.én írta...

Nagyon kedves baba!
Eszter, szívesen kölcsönadom a könyvet! Megbeszélhetnénk egy napot jövőhéten, hogy elgyertek hozzánk játszani!

Névtelen írta...

Nagyon édes kislány :-)

....... írta...

Nagyon szép kislány!! Jó nektek, hogy nem akar felállni az etetőszékben, Dóri mindig ezt csinálja, kész életveszély.