"Vedd ezt a leányt, neveld fel nekem; alakítsd jellemét a templom kifaragott oszlopának mintájára, hogy fényeskedjék az Úr országában örökre."

2008. szeptember 16., kedd

Gyermekemért

...nagyon sokat aggódtam!Hogy miért lábujjhegyezik,hogy nem indul el,hogy hibás vagyok érte,hogy nem vittem időben szakemberhez.
Annyit aggódtam,és aggódok ezután is,hiszen mindig van miért.
De ma nagy kő esett le a szívemről!!Gyermekem pár napja egyáltalán nem lábujjhegyezik,nagyon szépen teszi le az egész talpát és ma Apa meg Anya között tett néhány lépést segítség nélkül!!!Örömömben sírni tudtam volna!!!Ha lehet valamiért igazán őszintén örülni,az az,ha gyermeked egészséges!

Múlt hét szerdán gyermeksebésznél jártunk,mert oda kaptunk a gyerekorvosnőnktől küldőpapírt.Szerintem hanyagul nézte meg Renáta lábát,mert mi aggódtunk a lábujjhegyezés miatt,és rávágta,hogy operálni kell,mert nem hajlítja be 90 fokba a lábfejét.Apa rávágta azonnal,hogy ő nem engedi senkinek,hogy vágják a lányát.Nekem az volt az első reakcióm,hogy minden sebész vágni akar(ez a szakmájuk).
Aztán hazaérve játék közben Apa működött és Renáta lábát mozgatta-forgatta,többször megbizonyosodtunk róla,hogy igenis hajlik 90 fokot!!

Szombaton az imaházban látta egy gyerekorvos Renit járás közben és azt mondta,dehogy kell operálni,mert teszi le a talpát!
És így van!Renáta azóta vígan járkál bármilyen helyzetben,nagyon élvezi és megmutatta:Nincs itt semmi probléma,miért kellene aggódni?Apa,Anya,ne már!Én ilyen vagyok!Nem kellett sietnem a felüléssel sem,a felállással sem,én egy nyugodt baba vagyok aki tudja mit mikor kell elkezdeni,és nem érdekelnek a statisztikák meg átlagok én Én vagyok és így szép az élet!!






14 megjegyzés:

Pont.én írta...

Gratulálok az ügyes és egészséges nagylánynak! HIdd el, tudom mit éltél át, ezen én is átmentem, amikor Csenge 3 hós volt. De 4 hónap gyógytorna helyrerakta! Nah, indulhat a rohangálás!

Névtelen írta...

Csodálatos ugyes ,okos és gyönyörü Renáta! Ne aggódj Drága! Nem egyformák a gyerekek.

Névtelen írta...

Gratulálok az első önálló lépésekhez! Ugye milyen fantasztikus érzés?! Bizony, szerintem is egészséges legyen és akkor minden esélye meglesz a boldoguláshoz. Hanem a nyugalom odavan, amíg anya vagy addig mindig aggódsz majd a gyermekedért. És ez így természetes.
Áronanyu

SKata írta...

Gratulálok az első lépésekhez!!!
Nem tudom,ez mennyire nyugtat,vagy vígasztal meg,de:Nórika a mai napig nem ül fel fekvésből egyedül és ülésből is ritkán áll fel,csak ha kapaszkodhat,akkor.Esetleg.És a mászás is kimaradt.
Gyerekorvos,óvónó szerint semmi baja,teljesen normális,egészséges,jó az egyensúlyérzéke,fut,szalad egész nap.Guggolva,ülve is játszik.Szóval Ő ilyen!Állítólag majd pótolja ezeket,legkésőbb 5éves korára.Ez tapasztalat.De hogy én mennyit paráztam ezen!!!!

Betti írta...

Nagyon szép ez a kislány!

Renáta baba írta...

Köszönöm a bátorításokat és a dícséreteket!!!Meg kell barátkozzam azzal a gondolattal,hogy nem minden gyerek egyforma!!

Névtelen írta...

Gratulálunk, és tényleg ügyes, gyönyörű kislány! Nem szabad a statisztikákat, meg a többi babát nézni, igazad van. Mindenki egyedi...

márta írta...

Első gyerekünknél én is annyit aggódtam...aztán sokkal lazább lettem. És tényleg gyönyörű Renáta!

Rena írta...

Mi is voltunk a múlt héten dokinál, mert Krisztinának kiáll egy picit az egyik csigolyája (szerintünk) a doki szerint persze ez normális, szóval minket nem akart vágni, de szerintem is felületesen vizsgálta meg és akkor is kiáll. Szóval én még nem nyugodtam meg.

Névtelen írta...

Nagyon-nagyon gratula! Ügyes baba a Renáta, nem kell aggódni, minden gyermek a saját ütemében fejlődik! És ne hagyjátok vágni, a sebészek sokszor nem látnak más megoldást. Puszi Nektek!

Névtelen írta...

Csatlakozom Nanihoz, minden gyermek a saját ütemében fejlődik! nem kkell rögtön a legrosszabbra gondolni, ha valamit nem időben csinálnak!
Renátának, nagy puszit küldünk! Ügyes kislány!

Renáta baba írta...

Igazatok van,csak amikor úton-útfélen mindenki azzal ijjesztget,hogy miért jár a gyereked lábbujjhegyen,én miért nem indult már el,akkor te is elhiszed,hogy baj van...

ilgya írta...

Megértem az aggodalmadat, egy anya már csak ilyen..milyen jó,hogy apa nem engedte,hogy műtsék a drágát,mikor semmi baja nincs.. mostmár aztán szaladhatsz utána...

Ewus írta...

Örülünk, hogy megoldódni látszik ez a lábujjhegyes dolog! Ügyes Renáta...és bizony Ő tudja csak, hogy mikor jött el nála valami fontosnak az ideje:)
Puszik......