"Vedd ezt a leányt, neveld fel nekem; alakítsd jellemét a templom kifaragott oszlopának mintájára, hogy fényeskedjék az Úr országában örökre."

2010. augusztus 14., szombat

Péntek 13

Nem azért mert szerencsétlen nap,nem hiszek ebben,a JóIstenben hiszek.
Péntek 13 - erre a napra esett Reni szülinapja.
Éjjel belázasodott,alig aludtunk valamit,adtam neki Nurofent,délelőtt csak nem akart helyre jönni,kicsit köhögött,torkát nem tudtam megnézni.
Kellett menjek a piacra vásárolni,Tata volt addig vele,kérte,hogy vegyek palacsintát és popcornt,minden vágyát teljesitettem,hadd egye ami jólesik.
Délután 3kor irány a doktornő,aki anno az én gyermekorvosom is volt,mióta megszülettem,most a lányát helyettesitette,oda vagyunk beirva,bejelentkezve.

Reni nagyon nyugodtan viselte a vizsgálatot,mindenben engedelmeskedett a doktornőnek és türelmesen várta a jutalom cukorkát,pedig volt hőemelkedése és nem aludt délben sem.

A doktornő azt mondta nagyon csúnya a torka és a mandulája,kapott Augmentint,Eurespalt,lázcsillapitot.
3 évet töltött,ezért lemérték, 13 kiló és 94 v. 96 cm(nem tudtam megjegyezni-itthon lemérem én is).
A doktornő azt mondta súlyra az átlag 2 szorozva az életév plusz 9,tehát 15 kiló kéne legyen,hát Apa szerint mindig aggodalmaskodok,eszik jól(a bölcsiben nem látom mennyit,de nem panaszkodott),aztán azon gondolkoztam,hogy
-nem eszik tejbegrizt,tejberizset,puliszkát,túrósgombócot,rántottát,semmilyen tipikus gyerekkaját,aki mi fújná fel? mert a sok tejbegriz meg társai állitólag felfújnak,lehet ha enné,akkor meglenne a súlya,mit gondoltok?
A kedvence a piritoskenyér,paradicsom,kolbász,krumpli hússal,ilyenek.

Hazajöttünk a doktornőtől,Reni már nem állt a lábán,adtam lázcsillapitót,lefektettem 5kor,sokat vergődött,de felkelés után megkapta a gyógyszereit és egész jó kedve volt,farkaséhes és este 10kor azonnal elaludt.
Éjjel nagyon mélyen aludt láztalanul reggel fél 8kor,azonnal wc-re kérezkedett és mondta,hogy éhes,nagyon jó a kedve és sokat ugrált,talán túl sokat is.

Tatáék kérdezték mit szeretne szülinapjára,azt mondta,tortát,ezért ma (szombaton) hozták a tortát,képek később.

5 megjegyzés:

sedith írta...

Ó, sajnáljuk a lázat, gyógyszerszedést! És biztos, hoyg nem a péntek 13 miatt történt, ami történt.

A doktornő meg, ne haragudj, honnan szedte azt a képletet, miszerint ki kell számítani az átlagsúlyt? Ok, hogy tapasztalat, meg minden, de olyan elegem van az ilyen sablonra húzásokból! Átlagsúly amúgyis azt jelenti, hogy ennyi, plusz-mínusz valamennyi, tehát ne aggódj, Renivel minden a legnagyobb rendben van. Már kinőtt a babakorból, amikor táblázatok szerint nézegetjük mennyi idő alatt mennyit nő, szerintem az iylesmi már csak akkor fontos, ha kóros tünetek mutatkoznak (túl kövér vagy túl sovány). De ő, amilyen ügyes kis arányos, hát, butaság a súlyán aggódni. A "képlet" szerint pl. akkor nálunk Boróka normális, átlagos súlyú, holott a magasságához képest én egy milliméterrel vastagabbnak látom a kelleténél:D, Krisztám pedig abszolút alultáplált.:P

Semmiféle étel nem fúj fel (abban az értelemben, ahoyg te érted), ha mértékkel fogyasztják, megfelelő társításban és ha a szervezetben semmi más hiba nincs. HAdd, hoyg egye, ami jólesik neki, tudják ők mire és mennyire van szükségük!
Szóval, még egyszer: ne aggódj, és a matuzsálem-orvosok megjegyzéseit néha próbáld figyelmen kívül hagyni, mert más időket élünk mostanában, azóta sokat fejlődött a(z orvos)tudomány, és sok mindent másképp csinálunk ma, mint ahogy anyáink a mi gyerekkorunkban tették. :)

Puszillak benneteket és gyors gyógyulást Reninek!:)

Marcsi írta...

Először is Isten éltesse őzike szemű nagylányotokat :) Gratulálunk hozzá!
Másrészt gyors gyógyulást neki! És igaza van sedith-nek, Renáta azt eszik, ami jól esik neki. A tejtermékeket meg jobb is, ha nem! Boti is a kórosan sovány kategória lenne a doktornéniteknél ezek szerint, aztán meg annyi energiája van, hogy csuda!!! Szóval, ha úgy látod, hogy Reni jól érzi magát, akkor nehogy ezen aggódj!
pusz:
Marcsi

Renáta baba írta...

Köszönöm Edith és Marcsi!
Megnyugtató amit irtatok!

Pont.én írta...

Eszter! Szerintem is fölösleges a súlyán lovagolnia a dokinőnek. Főleg ilyen érthetetlen krikszkraksz képletből... mi köze a kornak a súlyához. Sokkal inkább a magassággal szokták arányba állítani... node mind1. Szóval ne foglalkozz vele. Egészséges.... szinte egész évben nem volt beteg soha, tehát erős, és jól táplált... szerintem ez pont elég.
http://www.gekkonet.hu/fejlodes/gyermekek-fizikai-fejlodese.html

Renáta baba írta...

Csilla,köszi a linket!Ez tényleg hihetőbb,mert van egy átlagos,aminél lehet kicsit kevesebb,kicsit több,de normális arányok között!!
Köszi! :P