"Vedd ezt a leányt, neveld fel nekem; alakítsd jellemét a templom kifaragott oszlopának mintájára, hogy fényeskedjék az Úr országában örökre."

2010. április 16., péntek

Mese és rajzfilmek

Köszönöm azoknak,akik válaszoltak a kérdésemre a rajzfilmekkel kapcsolatban.Sajnálom,hogy ilyen kevesen válaszoltak!
Az előbbi kérdést azért tettem fel,hátha adtok tippeket,cimeket,milyen jó rajzfilmeket lehet még nézni 2-3 éves csemeténknek.Természetesen ha jó az idő,eszembe sem jut bekapcsolni a tv-t,hiszen gyermekem is egész nap az udvaron játszik és nem hiányzik neki.
De meglepődtem,hogy gyakorlatilag mindent nézhetnek a tieitek a verekedősökön kivűl!
Mert sok olyan rajzfilm van,ami egyáltalán nem nekik való,még 10 évesen sem,de ezt bővebben egy következő bejegyzésben leirom.
Előljáróban csak annyit,hogy amikor mi 10-14 évesen a vasárnap délutáni Disney délutánt láttuk csak(rajzfilm-film-razfilm,ha emlékeztek rá),és néha egy Hupikék Törpikék meg Pom-Pom,addig most egy 2 éves szörnyű rajzfilmeket láthat éjjel-nappal a tv-ben szombat és vasárnap délelőtt a magyar adókon!!!Soha nem is engedem,hogy nézze.

Akinek még van véleménye,nyugodtan irhat!

3 megjegyzés:

Babi néni írta...

:o) Hát igen! De az enyémek már nagyok. Amíg kicsik voltak csak a Minimaxot nézhették. De azon meg jó sok mesétől mentem a falnak (Kis királylány, Franklin), mert igaz, hogy nem verekedősök, de az én gyerekemnek nem jutott eszébe hisztizni meg csalni... :o)

Ha mesetipp kell:
Aranyos a Pepa malac és a Dóra (Nickelodeon), a fiúk imádták a Thomast, bár a fentiekhez hasonlóan az is hülye mese. És a nagyok miatt kezdtük nézni a Spongyabobokat (Nickelodeon), ami ugyan elég bárgyú, de legalább nincs benne erőszak vagy csúnya beszéd.

Marcsi írta...

Nálunk is széles a repertoár, amit Boti néz. A nem teljes lista:
Dvd:Kisvakond, Thomas, Pinokio, Szaffi, Verdák, magyar népmesék sorozat, Vuk, Horton (elefántos), Lolka és Bolka
nagyobb filmek:Jégkorszak, Garfield.
Számítógépen:Misi Mókus, Kiváncsi Fáncsi, Vizipók, Mekk Mester, Traffos mesék.
Ezeken kívül nagyon szereti az állatos filmeket, van olyanunk is.
Időnként bekapcsolok neki egy-egy mesét is a mi gyerekkorunkból :)
Tv-ben nem lát mesét, mert nincs kábeltv-nk.
Marcsi

Pont.én írta...

Eszter. Pl. a Magyar népmeséket még nem értik. De nálunk nem nézi a tv-ben a mesét. Csak ha olyan van. Pl. az elmót, a komolyzenéset megengedem, hogy nézze a Minimaxon. De amúgy inkább a számítógépet kapcsolom be. Most Pumukli a sztár. előtte hónapokig csak a Fifit nézte. Azelőtt a Fülesmackó volt a menő és a Dörmögők kalandjai. Ja és a Kisvakond. Az pl. abszolút az ő szintjük.