"Vedd ezt a leányt, neveld fel nekem; alakítsd jellemét a templom kifaragott oszlopának mintájára, hogy fényeskedjék az Úr országában örökre."

2010. április 2., péntek

Kérdések

2 dolog foglalkoztat mostanában:

1.Hogy lehetne leszoktatni Renit az éjjeli pelusról?
Este iszik tejet,ezért reggelig nem birja ki.Nem szeretném éjjel felráncigálni pisilni,ez kényelmetlen babának-mamának egyaránt.
Valaki azt mondta,ne adjak tejet este.De ha kéri és igényli?Egyik este kimaradt,erre éjjel megébredt és kérte.Nem volt kellemes éjjel 3-kor kimenni tejet melegiteni...

Ti hogy csináltátok,csináljátok?

2.Meséskönyvek.Ti ebben a korban melyiket ajánljátok?Mert ugye a leporellót kinőtte,a nagyon hosszú mesék még nem kötik le,lehetőleg rövidek legyenek.
Van ötletetek?

5 megjegyzés:

SKata írta...

Hát,csak az első kérdésedre van ötletem:mi azt tanultuk a suliban,és azt is mondjuk a szülőknek,hogy:az éjszakai ágytisztaság még akár hónapokkal is később történhet meg,mint a nappali,és egészen addig adni kéne a kisgyereknek éjjelre pelust,amíg huzamosabb ideig szárazon nem ébred.Mondjuk,ha már egy hétig állandóan száraz marad,akkor meg lehet próbálni,és nem adni,de addig még valószínűleg nem elég erős a hólyagja,hogy tartani tudja olyan hosszú ideig,mint az éjszakai alvás.Én nem ébreszteném fel éjszaka,hogy pisiltessem,de ez csak az én véleményem.Sajna konkrét saját tapasztalatom nincs ebben,mert a Nóri szinte egyszerre lett szoba-és ágytiszta is.Te eddig is olyan szépen,fokozatosan csináltál mindent a Renikéddel,erre bíztatlak továbbra is!

Pont.én írta...

Eszter, pár mese-ajánlat:
Marék Veronika: Boribon könyvei
Bartos Erika: Bogyó és Babóca történetei
ezek közel vannak a mi gyerekeinkhez, és könnyen érthető, könnyen emészthető mesék. És mondjuk könyvek is elérhető árban vannak. Ha érdekel majd hívj fel, mert jövő héten rendelnék pl. ilyen könyveket.

Renáta baba írta...

Kata,jöszi a jótanácsot!
Voltak éjszakák,mikor száraz volt a pelus,de aztán megint tele lett...de nem baj...türelmes vagyok!

Renáta baba írta...

Csilla,köszi,hogy szóltál,megbeszéljük!

Szilvi írta...

Szia Eszter!

Szobatisztaság ügyben, sajnos nem tudok tanácsot adni, nálunk már száraz volt az éjszakai pelus, mikor lekerült napplara is, amikortól Ő tiltakozott ellene, onnantól nincs éjszakára. Én mielőtt lefekszem, megkérdem kell-e pisilni, többnyire igent mond, akkor kiviszem és utána reggel megy legközelebb. Balesetek hetente 1-2 előfordul, de az nem ügy.

Olvasni: Erik nagyon szereti Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő könyveit. A Gergő könyv Kedvenc.