"Vedd ezt a leányt, neveld fel nekem; alakítsd jellemét a templom kifaragott oszlopának mintájára, hogy fényeskedjék az Úr országában örökre."

2010. március 13., szombat

Bye-bye ninika (cumika) !!

Nincs többé.
Sajnos kellemetlen élmény kapcsán szokott le Reni róla,mert egyszer csak éjjel elkezdett hányni(anyák:soha ne erőltessétek gyermekeitekbe az ennivalót csak azért hogy egyen!!!).
Rohanás a fürdőszobába,ücsörgés,majd még kétszer ismétlődés,ruhacsere,ágyneműcsere és miután bementünk a szobába,"ninika" nincs.Apával gondoltunk egyet:Elvitte a viz.
Még kérdezte párszor,mondtuk,hogy amiatt volt beteg,azért hányt és elvitte a viz.
Kicsit nehezebben alszik el este és van egy kis félelme a kiságytól(gondolom rossz emlék a hányás,mert 2 és fél év alatt soha nem hányt!). Sokszor közöttünk alszik el majd betesszük a kiságyba,de ez belefér,mert attól tartottunk nehezen fog megválni a cumitól.


És mi igy megyünk ki eső után az udvarra játszani gumicsizmában :D :

6 megjegyzés:

ilgya írta...

jaj de jó nektek,hogy nincs cumika,sajnálom a körülményeket azért az nem volt egyszerű.....
remélem azóta se volt semmi hányás....gyógypuszikák a kis ügyes nagylánynak!!!

Pont.én írta...

gratula a cumimentességhez! Nálunk a cumisüvegtől nehéz megválni.
Ami a hányást illeti az sok mindentől lehet. Csenge pl. könnyen hány. Ha lázas, ha nagyon köhög, de legutóbb a takonytól: visszacsorgott a szájüregbe, mert épp aludni készült, hiába volt előtte fújva, szívva, és lenyelte és irritálta a gyomrát. De ha esti tejcsizés közben sokat tornázik a kiságyban, akkor is előfordul... Szóval sajnos nálunk napirenden van a dolog. De szerencsére már megtanulta, így időban szól, hogy mi a következő mozzanat, így van idő behozni a tálat, vagy kiszaladni a fürdőbe.

Renáta baba írta...

Ilgya! Köszi szépen jól vagyunk már!

Renáta baba írta...

Csilla,miért akarod leszoktatni a cumisüvegről Csengét?

Gabi írta...

Gratulálunk a cumimentességhez!!

Pont.én írta...

Estzer! Azért, mert tud csuporból, pohárból inni, egyedül eszik, így szerintem a cumisüveg nélkül is meglenne. Nomeg sajnos gyengék, könnyen romlanak a fogai, így jobb lenne, ha nem lenne cumisüveg!