"Vedd ezt a leányt, neveld fel nekem; alakítsd jellemét a templom kifaragott oszlopának mintájára, hogy fényeskedjék az Úr országában örökre."

2009. június 1., hétfő

Mosoly és derű


Csütörtökön nagyon esett az eső,igy nem tudtunk kimenni sétálni,de azért jól telt itthon.
Végig mondókáztuk az összes eszünkbe jutó mondókát és dalocskát,állatos képeket nézegettünk a neten és a hangjaikat hallgattuk,Reni nagyon szereti,de ennél mégjobban azt,ha használom a mouse-t,mert ha sokáig nem nyúlok hozzá,teszi oda a kezemet,hogy klikkeljek már :-)
Aztán délután csak elmentünk a Pennybe vásárolni autóval.


Egyre többet kéri,hogy mellettünk ehessen a sarokülőn a konyhában,ilyenkor mondja,hogy csicsij (csücsülj).(Apa jött rá mit akar)

Péntek este fél 8-kor fürödtek együtt Apával,majd adtam neki vacsorára töltöttkáposztát,mert még aznap nem evett másodikat és nagyon izlett neki,jól is lakott.Erre 9 óra 20 perckor Apa kiment enni és Reni utána,felült a sarokülőre és evett rántottparizert paradicsommal,nem is keveset! Nagyon jó az étvágya a nap második felében,főleg este.

A zöldségfélék utáni étvágya csak nőtt, paradicsom, paprika,uborka,
vöröshagyma,zöldhagyma és társai jöhetnek bármikor,képes megenni üresen őket és csak úgy tömi magába,mint más a csokit,ennek nagyon örülök!!!

A gyümölcsökből pillanatnyilag a cseresznye a favorit,de az epret is megeszi.Az almamánia meg változatlan!

A "Kell baba!" naponta 50-szer elhangzik,bármi kell neki,ezt mondja.A babát azért teszi oda,mert Neki kell :)

Szoktunk megszámolni dolgokat,tegnap végre ő is elkezdte: Egy .

Múlt héten meg Apa barátjának egyszer csak azt mondja : "Szia Gyuszi!" . Örömtáncot lejtettünk Apával,de többet nem akarta elmondani,kimondani. :(

Esténként a párnája alá dugjuk a cumikát és vele kerestetjük meg,azt mondja nunika és már rohan megkeresni,nagyon boldog olyankor,tudja,hogy alvás következik és forditva:ha azt mondom ábóka (aludni), azonnal a cumit keresi.

2 napig kapott szirupot a torkára,megelőzés céljából(picit köhögött) és azóta rendszeresen kapnak a babák is tőle,sőt,az új edénykészletével(játék) rengeteget eljátszik,főz a babának,Apának ,Anyának,meg is eteti őket és minket. Úgy vettem észre,szeret babás dolgokkal játszani,leköti.(Én kicsi koromban nem babáztam).

6 megjegyzés:

masika írta...

Igazi kis duma gép lett! Lili is szereti a zöldségeket, bár Ő a csokit sem veti meg. Korlátoztam is az adagját, napi egy tejszeletre!
Örülj, hogy most ilyen jó az étvágy Reninek, szerintem feltankol nyárra, akkor úgy sem esznek a meleg miatt:-)

Tücike írta...

most mar be kell ird azt is a szotarba, hogy "gyuszi" :)

Renáta baba írta...

Igazad van,Tücike!! :)))))

ilgya írta...

Nagyon sokat mond már,tök ügyes!!

sedith írta...

Nagyon édeske, jól beindult a beszélőkéje!:D
A legjobb a nunika!!!:D:D:D

Örülök, hoyg jó volt a szülinapozáson! Biztos finom volt a torta!

Nekem nem sikerült beállítani a számlálónál, amit írtál... Csak olyan választás volt, hogy all hits vagy single hit/day. Ami a sajátjaimat nem szűri ki, csak max. egyszer számlálja. De akkor a látogatókét is. Szóval, majd keresgélek esetleg valami másfajta számlálót, de addig így hagytam. Azért köszi, hoyg szóltál!
Puszika:)

Agi írta...

Nagyon jó az étvágya, a szókincs pedig napról napra csak nő!Ügyes nagyon és szép a 'baba'!:))