"Vedd ezt a leányt, neveld fel nekem; alakítsd jellemét a templom kifaragott oszlopának mintájára, hogy fényeskedjék az Úr országában örökre."

2009. március 11., szerda

Élet a házban

Igen,ÉLET van a házban,nagybetűkkel,ha gyermek van a házban,mert betölti hangjával,járásával,szeretetével,mindenével!
Egy percig nem lehet unatkozni,olyan kis cserfes,rengeteget magyaráz,rendszerint ezt csak mi értjük(vagy még mi sem),leáll vitatkozni,kezeivel hadonászni!
Legújabb kedvence a banán,és a rakott krumplival is megbarátkozott,na meg a kakaóval,amit eddig furcsán méregetett.
Sajnos mióta meggyógyult,nem iszik olyan sok tejet,mint előtte,hiába adjuk a házit.Betegsége előtt és alatt csak úgy habzsolta.
Egy ideje eléri az ajtókilincset és ki tud menni bármikor a konyhába,szóval már nem lehet egyedül hagyni,pl. kimenni a kazánhoz,vagy az udvarra.
Ha melegebb lesz,keményen ráállunk a bilire szoktatásra,most még csak ruhástól hajlandó ráülni.

Egy anyuka ismerősöm 3 nap alatt rászoktatta 13 hónapos kislányát,hogy szóljon,ha kell kis vagy nagydolog,nem reménykedem ilyen rövid időre,mert tudom,hogy nem egyformák a gyerekek.

Renátának időnként begöndörödik a haja hátul,de sosem lehet tudni mikor,vagy azonnal hajmosás után,vagy csak később:
Palacsintaevés közben:
Mindig megharcol a tejesüveggel.Ha nagyon tele van,alig bírja felemelni,de nem hagyja magát.
Ez a nemhagyós magatartás másokkal való játékában is észrevehető.Egyrészt nem baj,főleg ha nagyobbakkal játszik,legalább nem tiporják le.Máskor meg egészen szelíd.
Esténként mai napig ad az arcunkra jóéjtpuszit,az apjáért rajong,van hogy már kora reggel utána kiabál,este nem hajlandó csak vele elaludni.
Majdnem minden nap hintázik,szól Ő mikor akar és tudja hol tarjuk,el sem lehet dugni előle.

A zongorázás is elég gyakori program mifelénk,ez is kérésére történik,nagyon szereti,persze ezek még amatőr hangversenyek :-)
Már nagyon ritka,hogy este valamelyikőnk mellett aludjon el,inkább a kiságyban szokott,ezért ez a pillanat mindig szép élmény.

8 megjegyzés:

Babi néni írta...

Blogod címére utalva: Így van.

Még az osztálykirándulásokat is utálom, mert akkor túl nagy a csend itthon. :o)

Hát, nem tündérek, amikor alszanak? :o)

sedith írta...

A bilizést szerintem bízd csak rá! Nem kell, hoyg 3 nap alatt leszokjon. Kriszta már elmúlt kétéves, amikor gyakorlatilag 2 hét alatt lett nappalra szoba- és ágytiszta. Éjszakára csak az ősszel, tehát kb. két és fél évesen lett ágytiszta.
A rábízést nem úgy értem, hyog nem irányitod, de neme rőlteted. Én úgy kezdtem, hoyg reggel, ahoyg meghallottam a hangját, bementem hozzá és tettem is a bilire. Ha pisilt már, ha nem. Aztán szép lassan ez kezdett megszokottá válni számára. NApközben is rá-ráültettem, hol sikerrel, hol nem. HA pisilt, megdicsértem, de nem hoztam le a csillagokat az égről, ha nem pisilt, nem volt baj. Nem tartottam ott, ha nem akart ülni rajta. Nem "szegeztem" oda evéssel, játékkal, tudnia kell, hoyg a bili nem játszóhely, elvégzi a dolgát és megy további dolgára. Nálunk gyorsan ment a tulajdonképpeni áttérés, de szerintem ehhez arra is szükség volt, hoyg testileg és értelmileg eléggé érett legyen rá; arra, hogy kontrollálni tudja a záróizmait és főleg, hyog tudatosítsa a kis fejében, amikor a pisi-kakiingert érezte. Egyévesen pl. ilyet nem lehet elvárni. Amikor egy ilyen korú babára azt mondják, hoyg szobatiszta, szerintem csak ráfogják, és ha bilibe is végzi a dolgokat, akkor sem tudatos.

Remélem, találsz ezek között használható solgokat te is, én a tapasztalatomat írtam le. :)

Gyönyörű kis fürtöcskéi vannak a tündérednek!:)
A diétával kapcsolatban írok a másik naplóba a hozzászólásod után!:)
Puszi

Névtelen írta...

Jajjj de kis édes göndör tincsek :-))))) A bilizéssel nem vagytok elkésve .

Névtelen írta...

Szuper, hogy meggyógyultatok!
Te adsz házitejet Reninek? Na ezt hallaná a védőnőm! De Én is azon nőttem fel! Nem is értem miért hadakoznak ez ellen annyira!
Nagyon kis szépséges a haja!
Bilizés: nálunk is próbálkozunk, van, hogy sikerül utána van, hogy több napig semmi. Persze csak még kisdolog került bele. Azt hiszem én is várok amíg jobb idő lesz, és lehet pelus nélkül szaladni:-)

Bogár és Gerti írta...

De jó ilyen üde, mozgalmas bejegyzést olvasni.
:-D
Puszi

Renáta baba írta...

Sedith!Köszönöm a tanácsokat!!

Renáta baba írta...

Masika,igen,elég rég óta kap házitejet és hála Istennek soha semmi baja nem volt tőle.Nekünk bevált!

Névtelen írta...

De édesek a képek!!!