"Vedd ezt a leányt, neveld fel nekem; alakítsd jellemét a templom kifaragott oszlopának mintájára, hogy fényeskedjék az Úr országában örökre."

2009. február 27., péntek

Pelenka

Pelenkával kapcsolatos infókat eddig nem osztottam meg ezen a blogon.Most is csak érdekességképp teszem.
Mikor megszületett Renáta,Pamperst vettünk ás használtunk,nem volt rossz,de az ára miatt nagyon gyorsan váltottunk Ni-No-ra,ami a legolcsóbb Váradon.Nagyon meg voltunk elégedve vele,nem voltak balesetek.
Aztán kaptunk ajándékba egy csomag Happy-t,ami amellett,hogy elég durva volt a belseje,mintha reszelte volna Reni bőrét,elég sokszor kicsorgott belőle a tartalom.Azt mondtam,többet nem használok ilyet.
Másfél évig hűek maradtunk a Ni-No-hoz,amikor méretet akartam váltani és kiderült,nincs nagyobb.Nagyon meglepődtem.Nem gyártanak.Valószínüleg a gyártó úgy gondolta,az ilyen korú gyermekek már szobatiszták és nincs szükség nagyobb méretre :-(
Pedig felnőtt pelenkájuk van.
Na mindegy.Most először kezdtem el érdeklődni más pelenkák után,valami olcsóbbra,hiszen úgyis a szemétre kerül,Renáta meg nem hajlamos az allergiára.
Ekkor eljutottunk a DM-be(régebben is láttam,hogy van pelenkájuk),ahol a saját márkájukat árulják Babylove néven.

Vettem egy Junior 12-25 kg-ig méretet sok gondolkodás után,mert attól tartottam,túl nagy lesz,de tökéletes!Elsőre bevetettük éjszakára,jó a tapintása,nem okozott allergiát,nem folyt ki belőle semmi,nem is drága,úgyhogy meg vagyok elégedve vele.

12 megjegyzés:

pimelinda írta...

Mi a Pamperst szeretjük, de csak akkor veszek, ha nagy árengedmény van rá.. Egyébként nekünk a Plusban kapható, HappyBaby (azt hiszem, így hívják) pelus vált be helyette! Nem túl vastag, pihe-puha belső, rugalmas pántok. (Viszont a Tesco-s pelenkát nem ajánlom senkinek. Nagyon durva az anyaga, és nem is tartja bent a folyékony dolgokat!)

Névtelen írta...

Mi is Babylove pártiak vagyunk. A DM-ben gyűjtjük a pontokat és 15 %-os kedvezmény beváltásakor szoktunk venni 1-2 dobozzal. Ez nekünk sokáig elég a textilpelus mellett, mert jóformán csak éjjel használjuk. Van bugyi szerű, lehúzható változatban is, gondolom, olyan leszoktató jellegű pelus.
Marcsi

sedith írta...

Érdekes, én a Happy-vel tökéletesen elégedett voltam, de csak Krisztánál használtuk. Semmi ki nem folyt belőle, az 5-9 kilóig való méret még 12 kilósan is jó volt rá, nagyon jó volt. Aztán épp az utolsó csomaggal jártuk meg. Nem tudom, mi történhetett, de egyet pisilt és kint volt az egész. Olyan mérges lettem, hoyg elhasználtuk, de többet nem vettem. Akkoriban igaz, hoyg krisztának már csak alváshoz kellett, úgyhogy a Boró pelusaiból kezdtem adni rá is. 7-18 kilóig való Pampers. Még most is jó lenne rá. Boróval nem kísérletezgettem, egyszer vettem egy csomag Libero bugyipelenkát, de árban az sem olcsóbb, mint a Pampers. Én maradok a Pempinél egyelőre, amíg minden abba megy. Van Váradon DM? Mert errefelé még nem hallottam, hoyg legyen!
Puszi: Edith

Unknown írta...

Szia Eszti!
Mi használtuk sokat a DM-es pelust.Szerintem nem rossz.Sőt kifejezetten jobb a pampersnél.
Itt nálunk van pelusdiszkont.Valami francia vagy nem tudom milyen pelusuk van.Az itt 2350 a 60db.Majd keresek valami infót róla.Mi már hónapok óta azt használjuk.Igaz van benne hibás de nem vészes,és szerintem pont olyan jó mint a drágább pelusok.

Nani írta...

Nálunk egyébként 32 Ft egy darab bio pelenka. Azt gondolom ez nem drága. Egyik ismimék ezt használják, mondjuk ott hajlamos a Babóca az allergiára, de Ők meg vannak vele elégedve nagyon!

Babi néni írta...

A kicsinek mi végig a Babylove-ot használtuk és soha nem bántuk meg. Ja, amikor újszülött volt, akkor vettük ezt a köldökcsonkot szabadon hagyó fajtát(nem emlékszem, talán libero?), de abból bizony a háta derekánál csúnya dolgok folytak ki. ;o)

A nagynak pedig egy közeli babadiszkontban vettünk olyat, ami tépőzáras, mert a celluxos a kézről átkent krém miatt gyakran nem ragadt meg. Elvileg minőségi hibás pelusok voltak, de nem jöttem rá, mi bajuk lenne...

Bogár és Gerti írta...

:) Bevallom, mi a lila liberóval szoktunk le :$ ... s nem azért mert szuper hamar szobatiszta lett Bogg ;) Soványka a szentem :-P
Én csodálkozva szemléltem a 18-22 kilós pelusokat... de vannak beteg gyerekek, de hogy a 12-15 kilós gyerek még nem olyan "öreg" egy jobb étvágyú gyerkős másfél-két évesen meghízza...
Reméljük bejön a babylove :) (a tescós légáteresztőst is dícsérik, bár most néztem az első hozzászólást ;))
Nagyon nem értünk hozzá, mert hamar a Liberóra leadtuk a voksunkat... a pampars nekünk valahogy pisi szagú lett hamar. :( az olcsóbbak meg kiütést okoztak... akciósan nagy tételben :) (jó ideig meg kéz alól, szuper akciósan... ) szóval adott volt :)
Puszi

Renáta baba írta...

Sedith!Igen itt Váradon van Dm,a Lotus bevásárló- és szórakoztató központon belül.

Renáta baba írta...

Noi és Altair,eddig nem volt hibás benne,de a NiNo-ba már akadtam hibásra,hiányzott az egyik leragasztója oldalt,de nem gyakori.

Névtelen írta...

Az jutott eszembe, hogy hamarosan cserélheted a képet, sapkásról..valami tavaszi rucisra.hurrrrá, akkor tudni fogom, hogy itt a tavasz

Névtelen írta...

Az jutott eszembe, hogy hamarosan cserélheted a képet, sapkásról..valami tavaszi rucisra.hurrrrá, akkor tudni fogom, hogy itt a tavasz

Renáta baba írta...

Kriszta,sajnos itt még nincs olyan nagy tavasz,de fogom cserélni a képet hamarosan!!