"Vedd ezt a leányt, neveld fel nekem; alakítsd jellemét a templom kifaragott oszlopának mintájára, hogy fényeskedjék az Úr országában örökre."

2008. augusztus 7., csütörtök

Le vagyok maradva...

...az irással.Nagy felfordulás volt nálunk.Azt sem tudtam,hogy kezdjem mesélni.És most én irok,Anya,mert annyi érzés kavarog bennem,hogyan fogalmazzam meg.
Hétfőn Apa és egyik barátja nekiugrottak lebontani a kályhát,mert már tavaly óta saját központi fűtésünk van és csak foglalta a helyet.
A bontás akkora port kavart,mintha házat bontottunk volna,ezért keddre hivtuk Mamát Renátához,menjenek sétálni,játszani,mindenfele,csak mi tudjunk rendezkedni.Azt se tudtuk hol kezdjük...Mert hát a kályha helyét parkettával kellett befedni,ehhez vissza kellett bontani a parkettát,meg a hálóba vezető lépcsőfokot is be kellett fedni csempe helyett parkettával.
Gyermekemnek nagyon jó dolga volt mert Mama kényeztette,sétáltatta,minden kivánságát leste,és igazi Nagyszülőként minden percet játszva töltött vele.Nem is volt egy hang,egy sirás se,pedig szegény Renáta sokszor be lett kényszeritve a hálóba játszani a franciaágyra,mert a felfordulásban nem engedhettük mászni akármerre.
Mi Apával parkettáztunk,szőnyeget mostunk(egyúttal kutyát is,ennek csak a kutya nem örült túlzottan)az udvaron,portalanitottunk,szekrényt cipeltünk,és még ki tudja mi mindent csináltunk,mire rend lett a lakásban.

Végre tisztaság van.Azt mondtam,én biztos nem festetek egy ideig,majdnem akkora volt a káosz,mint 2 éve mikor felújitottunk.

Ebben a káoszban tűnt el 2 dolog.Az egyik Renáta szandálja.Nem leljük sehol.Kénytelenek voltunk feladni rá egy nagyobb szandácskát,ami félre volt téve,de nagyjából már jó rá,nincs nagy baj.A másik Lilitől érkezett képeslapja,amit valahova leraktam a lakásban,és elpakolhattam egy szekrénybe.
Nagyon szépen köszönjük a Micimackós képeslapot Lili és Anyukája,ne haragudj,amint meglelem,felteszem a vitrinre a többi mellé!!!

Közben Renáta kissé meghűlt,csorog a kis orra,a gyerekorvost hivtam telefonon,azt mondta ,ha nincs láz,mehet a Nurofen és a Vibrocil 4 napig.Az orrszivó porszivónak kimondottan nem örül,de ez van,nekem se tetszene.

A rend éppen tegnap 5-re lett kész,vinettasütéssel együtt mikorra vendégeket vártunk,Brigi unokatestvéremet édesanyjával,akik meglátogattak minket,de legfőképp Renátát egy nagy baba társaságában.
Renáta ekkora babát még nem látott,jól szemügyre is vette,majd altatni próbálta,úgy ahogy mi tanitottuk neki,tarja a karján és mondja,hogy ÁÁ-Á.Kifekszünk tőle,mikor halljuk!!






Nagyon jól éreztük magunkat és Renáta nagyon élvezte a társaságot,a végére el is fáradt kissé,majd amikor rokonaink hazamentek,Renáta tejcsizett,és hamarosan elaludt.
Na mi nem.Apával annyi mindenröl beszélgettünk,mert nem voltunk álmosak,és a tv sem segitett,hogy 2 óra volt éjjel,mire elaludtam.Biztos a sok izgalom.Meg hát nagyon közeleg az 1. szülinap.Vajon milyen lesz??

Kibújt a 6.fogacska lent!!! Ma vettük észre,le is tesztelte rajtam az élességét.Átment a teszten!!!



Anya


2 megjegyzés:

ilgya írta...

Renátának küldjük a gyógypuszikat:)
de aranyos az a nagybaba.
Gratulálunk a fogacskákhoz!

Névtelen írta...

Gratulálok a 6. fogacskához!! Nagyon édesen mosolyog a képeken :)